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Korea Catering & Cookware

스텐제품 관리법 2017-09-18T14:54:15+00:00

스텐제품 관리법(Stainless Product Management)

사용 전 세척법

1. 사용하시기 전에 중성세제를 이용하여 부드러운 수세미로 내부를 깨끗이 세척해 주세요.

– 중성세제는 ph7.0정도가 되는 세제를 중성세제라고 하며, 일반 주방세제를 말합니다.

중성세제 사용

2. 용량의 70%정도의 물을 넣어 주세요

– 물 주둥이가 짧은 주전자일 경우 용량의 60%~70% 정도로 물을 넣어 주세요

70% 용량의 물

3. 식초 2 큰술을 희석하여 뚜껑을 닫은 상태로 3분이상 끓여줍니다.

– 물을 끓일 때 손잡이를 바로 세워서 사용해 주세요.
– 주전자 바닥 크기에 맞게 불크기를 조절해서 사용하시기 바라며, 바닥면 옆으로 올라오지 않게 유의해 주세요
변형 및 화상의 위험이 있습니다.

최소 3분 이상

4. 물이 식으면, 물을 버리고 중성세제로 다시 한번 깨끗하게 닦아 세척한 후 사용하시면 됩니다.

– 물을 처음 따를 때, 물 주둥이의 온도가 높아져 물방울이 튀는 경우가 있으므로 충분히 식힌 후 천천히 따라 주세요.

다시 한번 세척

사용 중 관리법

  1. 빈 용기를 불 위에서 사용하지 마세요. 빈용기를 가열하면 용접부분이 파손되기 쉽고 화재의 원인이 됩니다.
  2. 빈용기를 가열했을 때에는 천천히 식혀 주세요. 갑자기 찬 물을 부을 경우, 물이 튀어 화상을 입을 수 있습니다.
  3. 마른 음식을 볶는데 사용하지 마세요. 마른 음식을 볶거나 데우는 것은 빈용기를 고온 가열하는 것과 같습니다.
  4. 불이 주전자 바닥을 넘어 올라가지 않도록 불을 조절해 주세요. 높은 화력에서 사용시, 몸체가 변색될 가능성이 있습니다.

(스텐레스가 변색되는 것은 물과 산소가 만나 산화피막이 발생되는 현상으로, 인체에는 무해한 스텐레스 고유 특성입니다.)

사용 후 보관법

  1. 닦을 때는 연마제가 들어있는 세제를 가급적 피해 주시고, 부드러운 스폰지나 행주를 사용해 닦아 주세요.
  2. 사용 후에는 마른 헝겊으로 잘 닦아 건조시켜,  습기가 없는 곳에 보관해 주세요.
  3. 스텐레스가 변색되었을 경우, 식초를 희석한 물을 넣고 끓인 후, 중성세제로 닦아내고 치약이나 스텐크리너로 변색된 부분을 닦아내면 효과적입니다.

Washing Method before using

1. Use soft dish sponge and a neutral detergent to clean the inside.

– The neutral detergent is ph7.0 and it is normal kitchen cleaner.

2. Pour around 70% water of kettle size.

– If the spout is short, pour 60%~70% water of kettle size.

3. Add vinegar 2 table spoons and simmer for 3 minutes or longer.

– Turn the handle upright while boiling water
– Control the gas flame size as kettle bottom dimension. Be careful not to come up gas flame against floor surface. There is risk of deformation and burn.

4. Once the water is cooled, throw away the water and clean again with a neutral detergent.

– Cool water enough and throw away slowly. Otherwise, waters might run due to the high degree of the spout.

Management while using

  1. Do not put an empty kettle on stove. If the empty kettle is heated, it causes the welding part to break or it contributes to fire.
  2. When you heat the empty kettle, cool it slowly. If you pour cold water suddenly, the spattered water might cause scalding burn.
  3. Do not use for roasting or stirring dry food. Roasting or stirring dry food is just like high temperature heating the empty kettle.
  4. 4. Control the gas flame size as kettle bottom dimension. Body might be discolored when it is used on a strong flame.

(Discoloration of stainless is the oxide film phenomenon by uniting water and oxygen. It is Stainless characteristic and it is harmless to humans.)

Management after using

  1. Avoid an abrasive for cleaning, use soft sponge or towel.
  2. After use, dry up with a dry towel and keep a kettle in a dry place.
  3. In case of stainless discoloration, it is effective to wipe a neutral detergent and wipe off the discolored parts with toothpaste or stainless cleaner after boiling diluted water with vinegar.